Koppelwedstrijd K.V. De Toekomst

Verslag koppelwedstrijd K.V. De Toekomst

Afgelopen zaterdagmiddag stond weer in het teken van de jaarlijkse koppelwedstrijd van onze club. De baan lag er geweldig bij en was bijna geheel bladvrij.
Er was een grote groep jeugdleden aanwezig wat inhield dat de oudste jeugdleden gekoppeld zouden worden aan de schutters van het 1e herenteam.
De eerste ronde was ongekend spannend en ging in de 1e groep tussen Robin Roring – Myron Oude Nijhuis , Rolf Olde Weghuis – Branco Verboom en Bertil Velthuis – Bente Oude Nijhuis.
De duo’s lagen zo dicht bij elkaar dat het tot aan het einde spannend bleef. Uiteindelijk werd de 1e ronde met minimaal verschil gewonnen door Bertil Velthuis en Bente Oude Nijhuis. Het verschil tussen de 1e en 3e plaats was nog geen 5 meter.

De terugweg van achterop de baan moest de beslissing brengen. De eerste 6 schoten waren weer van gelijk niveau zodat de onderlinge verschillen weer zeer minimaal waren. De 2 laatste schoten moesten de beslissing brengen. Door goed geplaatste schoten van Rolf en Bertil moest het laatste schot tussen Branco en Bente de beslissing brengen. Branco plaatste zijn schot goed en schoot secuur langs het pad aan de rechterkant van de baan. Bente Oude Nijhuis hield haar hoofd echter koel en wist ook met een lang schot de overwinning veilig te stellen. Het verschil was uiteindelijk 32 meter.
De uitslag :
1e plaats Bertil Velthuis – Bente Oude Nijhis
2e plaats Rolf Olde Weghuis – Branco Verboom
3e plaats Robin Roring – Myron Oude Nijhuis

De jongere jeugdleden schoten onder toezicht van het jeugdbestuur een onderlinge wedstrijd die werd gewonnen door Rohan gevolgd door Lenthe en Elin.

Na afloop werden de prijzen door Bertil Velthuis uitgereikt en ontvingen alle jeugdleden een herinneringsmedaille.

B. Velthuis