Chris Olde Weghuis overleden

Chris is sinds mensenheugenis betrokken bij onze club. In zijn jongere jaren was hij naast een goed klootschieter ook een goede spits bij FC Berghuizen. Hij vertelde wel eens dat hij nog altijd de meeste goals heeft gescoord in een seizoen en dus nog clubtopscoorder was. 

Gelukkig verlegde hij zijn sportieve loopbaan naar de klootschietbanen. Hij was een goed , secure schutter die veel titels met het 1e team heeft behaald in de jaren 60 en 70 – er jaren, samen met Herman Monninkhof en Frans uit het Broek. 

Daarnaast heeft hij onnoemelijk veel werk verricht voor het klootschieten op regionaal – , nationaal –  maar ook op clubniveau. Hij heeft 35 jaar lang deel uitgemaakt als penningmeester en kon tot op de laatste cent alles keurig verantwoorden.  

Hij heeft in de jaren 80 ook nieuwe trainers opgeleid en deed dat uit de losse pols aan de hand van praktische voorbeelden. Hij had er geen boek voor nodig. 

Vanaf 1985 heeft hij ook zitting gehad in het bestuur van de LKF en was de laatste 10 jaren voorzitter. Er zijn waarschijnlijk geen voorzitters te vinden die op deze leeftijd nog de voorzittershamer hanteren. 

Sterk was altijd zijn geheugen met betrekking tot gespeelde wedstrijden , finales en vergaderingen die zich hadden afgespeeld. Hij kon er smakelijk over uitweiden en wist alle details naar boven te halen. Hij was dag en nacht met onze club en het klootschieten bezig ; zelf het waken bij het inmiddels historische paasvuur ging niet aan hem voorbij. Chris was van de partij. 

In onze club was hij iemand die ook prachtige anekdotes naar boven kon halen en dit ook dikwijls heeft toegepast in zijn zelfgemaakte teksten. Op menig bruiloft of ander feest wist hij de zaal aan het zingen te krijgen. 

Wie herinnert zich niet de uitzendingen in het kader van de RTV – OOST kwis “Streekwijzer”. Hij was aanvoerder en wist de prachtige 1e plaats met De Toekomst  te bemachtigen. Een dag ervoor had hij zich nog verdiept in Twentse woorden en uitdrukkingen. 

Ook de jaarlijkse fietstochten zijn jarenlang door Chris uitgezet en werden steevast afgesloten met een pilsje bij ’t Peuleke in Rossum.  

Voor zijn bovenmenselijke inspanning voor het klootschieten in het algemeen , maar voor onze club in het bijzonder werd hij tijdens het 75 – jarig jubileum koninklijk onderscheiden. Voor hem hoefde dat niet zo. 

Ook was hij tientallen jaren commissielid bij de wedstrijd om de Zilveren Kloot waar hij vorig jaar (100- jarig jubileum) ook nog eens in het zonnetje werd gezet. 

Naast al deze bestuurlijke activiteiten genoot hij toch het meest van de wedstrijden van zijn 1e team. Zo lang het fysiek mogelijk was , was hij erbij. Naderhand werd er dan uitvoerig geëvalueerd in de kantine vanaf zijn vaste stek op de hoek van de bar. 

Chris was een fantastisch mens die we nimmer zullen vergeten.