Frans Olde Keizer Beker

Op zaterdag 28 augustus jongstleden werd er op het Lutterzand weer gestreden om de Frans Olde Keizer Beker. Ondanks de niet al te florisante weersomstandigheden waren er 10 schutters aanwezig om te strijden om de eerste prijs. Als eerste groep gingen de aanwezige schutters van ons tweede team weg. Deze groep bestond uit Bert-Jan Olde Keizer, Rob Heesink, Peter in ‘t Veld, Rick Bulthuis en Jeroen van Olffen. De tweede groep bestond uit Sven Olde Keizer, Gerard Gosenshuis, Ralf Heesink, Ben Siers en Robert van den Einde. De zandpaden lagen ondanks het vele water van de afgelopen dagen er goed bij. Bij het losschot was al wel snel duidelijk wel schutters al in training waren voor de competitie en wie de kloot geruimte tijd nog niet te hand had genomen. Zo wist Bert-Jan bij zijn eerste schot nog maar net Jeroen van Olffen te missen die aan de kant van het zandpad stond. Bij de tweede groep wist Sven het zandpad in het begin moeilijk te vinden en lag na 3 schoten al een schot achter op de rest. Bij het rustpunt werd een tussenstond opgemaakt. De koploper van de eerste groep was daar aangekomen met 21 schoten en de koplopers van de tweede groep waren er met 22 schoten. In tegenstelling tot de normale verzorging van de familie Broenink, werden de hapjes en drank dit keer verzorgt door Herman Breukers en Rolf Olde Weghuis. De nauwe zandpaden na het rustpunt zorgde tijdens de wedstrijd voor meerdere wisseling in de koplopers van de wedstrijd. Ook werd duidelijk dat secuur plaatsen van de kloot belangrijker werd dan met kracht en de vaardigheid de kloot een eind te zetten. Ralf en Gerard wisten hierdoor in groep twee hun grote achterstand te verkleinen. Gerard mengde zichzelf in de strijd om de leiding van groep 2.

Aan het eindpunt was gezien de tussenstand het ook erg spannend uit welke groep de winnaar zou komen. Jeroen van Olffen bleek de winnaar van groep 1 met 57 schoten. Bij groep twee bleek echter dat Sven zijn achterstand bij het rustpunt had omgezet in een voorsprong en hij wist op deze wijze de Frans Olde Keizer Beker te winnen.

De eind uitslag is als volgt:

  1. Sven Olde Keizer 54 schoten en 20 meter
  2. Gerard Gosenshuis 55 schoten en 70 meter
  3. Jeroen van Olffen 57 schoten en 11 meter
  4. Robert van den Einde 58 schoten en 68 meter
  5. Rob Heesink 58 schoten en 56 meter
  6. Peter in ‘t Veld 59 schotenen 28 meter
  7. Rick Bulthuis 59 schoten en 5 meter
  8. Ben Siers 60 schoten en 85 meter
  9. Ralf Heesink 60 schoten en 68 meter
  10. Bert-Jan Olde Keizer 60 schoten en 43 meter.

Naderhand werd er terug gefietst naar de kantine waar de Frans Olde Keizer Beker werd uitgereikt aan de winnaar.

We hopen dat volgend jaar er meer schutters meedoen en Sven zijn titel gaat proberen te verdedigen.