KV de Toekomst presteert op EK Klootschieten.

Eindelijk was het zover, het EK Klootschieten stond voor de deur. In verband met corona is het in 2020 niet doorgegaan. Daarom vond door middel van nieuwe selectiewedstrijden het EK alsnog plaats in 2022. Namens KV de Toekomst hadden Kim Schurink, Laurens Maseland en Maaike Haamberg zich geselecteerd.

Woensdag 25 mei

Op woensdagochtend 25 mei vertrokken we met twee bussen van Brookhuis richting Duitsland.

Na een kleine vertraging zijn we wezen trainen op het veld. Daar hebben we direct kennis gemaakt met het onstuimige weer. De training ging goed. Het was fijn om even kennis te kunnen maken met de veldbaan. Het is niet te vergelijken met de klootschietbanen die wij in Nederland kennen, maar toch mogen we niet klagen. Op dit veld, nou ja meer te vergelijken met een dijk, lopen normaal gesproken de schapen. Het veld ligt er op dit moment goed bij. Hopelijk is dat vrijdag ook nog zo want de komende dagen wordt veel regen voorspelt.

Kim is bij de training helaas geblesseerd geraakt. We hadden nog hoop dat ze alsnog met 1 of meerdere wedstrijden mee kon doen, maar dat is niet gelukt. Helaas heeft ze bij geen enkele wedstrijd kunnen starten wat natuurlijk erg jammer was.

Na de training hebben we ingecheckt in de hotels en hebben we met z’n allen gezamenlijk gegeten.

Donderdag 26 mei

‘S ochtends was er een straat training in Süderhastedt. Nederland mocht tussen 11:00 en 12:00 uur starten om het parcours te verkennen. Dit betekent dat er in strakke schema’s werd gestart om zo elke speler een goede training te geven.

‘S middags hebben we eerst gezamenlijke team foto’s gemaakt. Vervolgens gingen we naar de opening in Meldorf. Daar liepen we een parade met de Duitsers, Ieren, Italianen en natuurlijk Nederland die goed vertegenwoordigd was qua supporters, ook een paar namens onze vereniging. De oranje kleur gloeide door Meldorf.

Vrijdag 27 mei

Op vrijdag was de veldwedstrijd in Tetenbüll. De dijk was door de regenval iets minder hard dan verwacht. Ook bevatte het iets meer gaten, maar toch mochten we niet klagen.

De weersomstandigheden waren helaas niet zo prettig. We hadden te maken met veel wind en regen.

Maaike gooide een goede wedstrijd. Ondanks de regen en de vertraging in de wedstrijd wist ze het hoofd cool te houden en liet ze prachtige schoten zien. Ze behaalde een knappe 12e plaats wat met 5 meter meer ook plek 9 had kunnen zijn. Met het damesteam behaalde ze de gouden medaille.

Laurens gooide ook een goede wedstrijd. Helaas had hij een paar keer pech met zijn val. Hij is individueel op plek 10 geëindigd. Dit was ruimschoots binnen zijn doel van binnen de top 15 eindigen. Met het team behaalde hij een keurige zilveren medaille.

Zaterdag 28 mei

Zaterdag was het zetten in Meldorf. Bij het zetten in het de bedoeling dat je de kloot zover mogelijk gooit.

Zetten is echt het onderdeel van de Duitsers. Voor de tijd was al bekend dat zowel individueel als met het landenteam telkens het Duits volkslied zal klinken dus in totaal 8 keer.

Maaike heeft als invaller mee gedaan en boven verwachting ver gegooid. Ze gooide een persoonlijk record van 38 meter wat goed was voor de 17e plek. Met het team behaalde ze de bronzen medaille.

Laurens liet ook prachtige schoten zien van 54, 54 en 58 meter. Dat was goed voor een individuele 35e plaats.

Zondag 29 mei

Namens onze vereniging heeft niemand meegedaan aan het onderdeel straat. Wel hebben ze genoten van prachtige lange schoten van waaronder enkele Nederlanders als Lindsay Leusink (Goud) en Luuk Zanderink (5e).

Na de tijd was er de prijsuitreiking en een gezellige feestavond.

Maandag 30 mei

Na het ontbijt vertrokken we weer richting Nederland. Al met al kunnen we trots terug kijken op een geslaagd EK met geweldige individuele en gezamenlijke prestaties!